Efterfødsel og efterfødselstræning


Du har været gravid i 9 måneder og netop gennemgået en fødsel (vaginal eller kejsersnit). Din krop føles langfra som før din graviditet, og der er mange tanker og følelser om, hvordan eller om din krop nogensinde bliver sig selv igen. Alle disse tanker og følelser er normale, og det er virkelig nu, du skal være tålmodig og god ved dig selv og din krop. Få kvinder kommer igennem en graviditet og en fødsel uden gener, og det tager tid for kroppen at hele igen.    

Efter en graviditet og fødsel har kroppen og særligt bækkenbunden været belastet og kan have brug for genoptræning. Dysfunktioner i bækkenbunden kan komme til udtryk som inkontinens af både urin og/eller afføring, smerter og tyngdefornemmelse. Det kan også være at du har mistet fornemmelsen for bækkenbunden og har behov for hjælp til at genskabe kontakten dertil. Er du i tvivl om din bækkenbund fungerer optimalt, kan en undersøgelse af denne afklare eventuelle dysfunktioner.

For nogle er de gener de døjede med under gravditeten ikke forsvundet efter fødslen, for andre handler det om delte mavemuskler og nogle har fået kejsersnit og har derved et ar der skal hele og evt. behandles. Jeg tager hånd om alle og glæder mig til at hjælpe dig godt igennem din efterfødselstid, som er alt lige fra fantastisk, vidunderlig, benhård, frustrende og meget meget mere.  

Jeg tilbyder et kort og et langt efterfødselstjek. Her laver jeg en vurdering af bækkenbunden og funktionen af denne, din kernefunktion (core) og evt. delte mavemuskler samt tjek af kejsersnit.

Efterfødelstjekket er en tryghedsundersøgelse, og du behøver ikke vente til 8 uger efter fødslen. Den undersøgelse der tilbydes hos lægen ved 8 ugers undersøgelsen, er desværre ikke særlig grundig, og typisk vil der være mange ubesvarede spørgsmål efterfølgende. 


Jeg tilbyder efterfødselstræning for dig, der gerne vil i gang med træning på hold. Vi genoptræner bækkenbund, mave, ryg, bagside samt din generelle styrke og kondition. Du kan være med uanset tidligere og nuværende niveau. Babyer er velkomne på holdet. 

Holdet forløber over 8 gange med mulighed for løbende indhop på holdet. Vi træner hver onsdag kl. 11-12. Kontakt Malene for at få en plads på holdet. Max antal er 6 deltagere.